Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší tipy na pasivní příjem z akcií?

Kde najdu nejlepší tipy na pasivní příjem z akcií?

Zajímalo by mě, kde se dají najít opravdu kvalitní tipy na pasivní příjem s akciemi. Slyšel jsem o různých metodách, jako jsou dividendové akcie nebo investování do ETF, ale nejsem si jistý, kde začít. Existují nějaké webové stránky, fóra, nebo knihy, které byste doporučili? Taky by mě zajímalo, jestli jsou nějaké specializované kanály na YouTube nebo podcasty, které se tímhle tématem zabývají. Hledám tipy od lidí, kteří už mají zkušenosti a mohou mi říct, jaké akcie nebo strategie se osvědčily. Jaké jsou podle vás nejlepší zdroje informací? Máte osobní zkušenosti s pasivním příjmem z akcií? Co třeba vaše vlastní investice? Jaké chyby bych měl při hledání těchto tipů evitovat? Rád bych měl lepší přehled o tom, jak efektivně investovat do akcií s cílem dosáhnout stabilního pasivního příjmu. Každý tip se mi hodí!

132 slov
1.3 minut čtení
27. 12. 2022
Miroslava Havelková
Miroslava Havelková

Pokud hledáš tipy na pasivní příjem z akcií, tak to chce udělat pár kroků. Začni s dividendovými akciemi, ty jsou fajn, protože ti pravidelně vyplácí peníze. Využij weby jako Seeking Alpha nebo Yahoo Finance, kde najdeš analýzy a doporučení. Co se týče ETF, super je Vanguard nebo iShares, mají širokou nabídku a nízké poplatky. Zkus taky YouTube kanály jako Graham Stephan nebo Andrei Jikh, oba mají hodně videí o investování a pasivním příjmu. Podcasty typu The Motley Fool Money nebo Invest Like the Best taky doporučuju. Hlavně se vyvaruj impulsivního nakupování bez pořádného průzkumu, to je největší chyba. Snaž se mít diverzifikované portfolio, nekupuj všechno do jednoho košíku. Osobně investuju do REIT a dividendových akcií a zatím to funguje celkem dobře. Drž se dlouhodobě a nepanikař při poklesech, to ti může zachránit zadek.

133 slov
1.3 minut čtení
16. 7. 2022
Eduard Urban
Eduard Urban

Tipy na pasivní příjem z akcií se dají najít na několika místech. Doporučil bych začít na webových stránkách jako je Investopedia nebo Seeking Alpha, kde najdeš spoustu článků o dividendových akciích a ETF. Také fóra jako Reddit (např. r/investing) jsou super, lidi tam sdílí své zkušenosti a doporučení. Co se týče YouTube, sleduj kanály jako Graham Stephan nebo Andrei Jikh, mají dobré tipy na investice a pasivní příjem. Podcasty jako "BiggerPockets Money" nebo "The Motley Fool" taky nabízejí užitečné informace a rozhovory s investory.

Osobně jsem investoval do dividendových aristokratů, co vyplácejí stabilní dividendy, a to se mi osvědčilo. Ale pozor na chyby, co dělá hodně lidí – neinvestuj do něčeho, čemu nerozumíš, a nedávej všechny peníze do jedné akcie. Důležitý je rozptyl rizika. A zkus si udělat vlastní průzkum předtím, než začneš investovat. Hlavně nevěř všemu, co slyšíš bez ověření.

140 slov
1.4 minut čtení
16. 8. 2024
Vladimíra Ševčíková
Vladimíra Ševčíková