Jak mohu zabezpečit své investice v DeFi?
Zajímá mě, co všechno mohu udělat pro to, abych ochránil své investice v decentralizovaných financích, což je teď dost populární téma. Slyšel jsem o různých protokolech a platformách, ale zároveň mám obavy z možných rizik, jako jsou hacky nebo nestabilita určitého projektu. Představoval jsem si, že by bylo dobré mít nějakou strategii, jak snížit riziko ztrát a zároveň maximalizovat potenciální zisky. Zajímalo by mě například, jestli by mělo smysl diversifikovat svoje investice do různých tokenů nebo projektů, nebo jestli je lepší soustředit se na pár osvědčených možností. A co říkáte na používání různých peněženek? Měl bych mít své tokeny uložené v hardwarové peněžence nebo stačí softwarová verze? Jaké bezpečnostní opatření bych měl mít na paměti při vstupu do nových projektů? A co audit smart kontraktů – je to fakt důležité, nebo je to jen další marketingový trik? Vím, že existuje spousta informací, ale je těžké se v tom vyznat. Co byste doporučili jako první kroky pro někoho, kdo chce investovat do DeFi a zároveň se chránit před riziky?