Charts.cz/Fórum/Jak si nejlépe ochránit své NFT před ztrátou?

Jak si nejlépe ochránit své NFT před ztrátou?

V poslední době se hodně mluví o NFT a jejich hodnotě, ale co když se stane něco nečekaného a já o své cenné digitální umění přijdu? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak ochránit své NFT před ztrátou nebo krádeží? Vím, že existují různé peněženky, ale jak je to s jejich bezpečností? Jak mám nakládat s privátními klíči, abych je neztratil nebo nezapomněl? Mám používat nějaké další zabezpečení jako dvoufázové ověření nebo hardwarové peněženky? Co když se dostanu na phishingovou stránku nebo se stane něco jiného, co by mohlo ohrozit mou investici? Měli bychom také zálohovat naše digitální aktiva, nebo jsou nějaké speciální postupy, které bych měl dodržovat, když s NFT obchodují? Jak se vyhnout podvodům a nelegálním transakcím v této oblasti? Všechno to vypadá tak komplikovaně a bojím se, že pokud nebudu dostatečně opatrný, můžu přijít o velké částky. Jak si tedy mohu být jistý, že moje NFT zůstane v bezpečí a já nebudu litovat svého rozhodnutí investovat do tohoto trendu?

160 slov
1.6 minut čtení
19. 9. 2024
Šárka Marková
Šárka Marková

Pokud chceš ochránit svý NFT, tak hlavně investuj do kvalitní peněženky. Hardwarové peněženky jako Ledger nebo Trezor jsou super, protože tvé soukromé klíče jsou uložené offline, takže je to bezpečnější. Nikdy nesdílej své klíče a buď opatrný na phishing. Dvojfázový autentifikační systém taky dost pomůže, navíc nezapomínej pravidelně zálohovat důležitý věci. Zapiš si klíče na papír a schovej to na bezpečný místo. Při obchodování si dávej pozor na podvodný nabídky a vždycky kontroluj adresy stránek, než se přihlásíš. A když už mluvíme o investicích, radši se drž známějších platforem, tam je menší riziko. Je to fakt složitý svět, ale když budeš opatrný, tak bys měl být v pohodě.

108 slov
1.1 minut čtení
31. 8. 2024
Natálie Horová
Natálie Horová

Nejlepší způsob, jak ochránit svá NFT, je držet je v hardwarové peněžence. Ty jsou mnohem bezpečnější než softwarové, protože privátní klíče nejsou vystavené na internetu. Zároveň si dej pozor na své privátní klíče – nikdy je nesdílej a ulož si je na bezpečné místo, třeba na papír nebo v trezoru. Dvoufázové ověření se určitě vyplatí, pokud ho platforma nabízí, je to další vrstva ochrany.

Phishing je fakt problém, takže vždy zkontroluj URL adresy a nepřihlašuj se na podezřelé stránky. Co se týče záloh, zaznamenání důležitých informací a seed frází je dobrý nápad.

Obecně se snaž nakupovat NFT od důvěryhodných zdrojů a dělej si průzkum před každou investicí. Pokud se ti něco zdá podezřelé, radši se tomu vyhni. Měj na paměti, že opatrnost se vyplácí. Takže buď obezřetný a budeš v pohodě.

131 slov
1.3 minut čtení
9. 7. 2024
Lenka Holušová
Lenka Holušová