Jak zjistit, jestli je NFT, který chci koupit, skutečně originální?
Představte si, že jste na internetu, prohlížíte si nekonečné množství uměleckých děl a najednou narazíte na nějaké NFT, které vás doslova uchvátí. Chcete ho mít ve své sbírce, ale jak se ujistit, že je skutečně originální? To je pro mě jako začínajícího investora v oblasti NFT docela důležitá otázka. Jak vlastně rozlišit mezi originálním NFT a jeho kopií? Na co se mám zaměřit? Je dobré podívat se na historii NFT, kde je k nalezení? Je důležitý autor nebo tvůrce daného díla? Jakou roli hraje blockchain v ověřování originality? Vím, že některé platformy nabízejí garantovanou autenticitu, ale co když kupuji z menšího tržiště nebo od soukromého prodejce? Mám se bát podvodů nebo zfalšovaných děl? Určitě mi doporučíte nějaké tipy nebo stránky, kde si mohu ověřit informace o daném NFT. Co třeba smart kontrakty a jejich význam v tomhle procesu? A co licence k dílu - je to důležité znát před nákupem? Jaké jsou vaše zkušenosti s ověřováním originality NFT a co bych měl mít na paměti, než se rozhodnu investovat do digitálního umění?