Jak začít investovat do NFT a co potřebuji vědět?
Plánuji se pustit do investování do NFT, ale mám spoustu otázek, které mi neustále vrtají hlavou. Nejprve by mě zajímalo, co vlastně NFT jsou a jak fungují. Je to nějaký druh kryptoměny, nebo je to něco úplně jiného? Jak se liší od tradičních investic jako jsou akcie nebo nemovitosti? Také bych rád věděl, jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej těchto digitálních aktiv. Je dobré začít na nějaké známé platformě jako OpenSea nebo Rarible, nebo je lepší hledat alternativy? Slyšel jsem něco o tom, že je důležité mít kryptoměnovou peněženku, ale nevím, jak vybrat tu správnou. Měli byste doporučit nějakou konkrétní peněženku pro začátečníky? A co bezpečnost? Jak mohu ochránit své investice před podvody nebo hackery? Další věc, na kterou myslím, je to, jak stanovit hodnotu NFT. Co určuje cenu jednotlivých tokenů a jak poznám, jestli je to dobrá investice? Je lepší investovat do již etablovaných umělců nebo zkoušet štěstí s novými tvářemi? Zajímá mě také, jak dlouho obvykle trvá, než se investice do NFT vyplatí. Je to spíše krátkodobý nebo dlouhodobý proces? A nakonec, je tu nějaký tip pro někoho, kdo právě začíná a chce se vyhnout běžným chybám při investování do těchto digitálních aktiv? Vím, že je to hodně otázek najednou, ale opravdu bych ocenil jakoukoliv pomoc nebo rady od lidí, kteří už mají s NFT nějaké zkušenosti. Jaké jsou vaše názory a rady pro někoho jako já?