Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejnovější trendy v NFT za poslední rok?

Jaké jsou nejnovější trendy v NFT za poslední rok?

V poslední době se kolem NFT děje tolik zajímavých věcí, že mi to nedá a musím se zeptat. Před rokem jsem slyšel, že NFT jsou zázrak moderní technologie a digitálních umění, ale co se vlastně změnilo? Jaké trendy se objevily v posledním roce? Víme, že začaly nové platformy prodávat digitální umění a že někteří umělci si vytvořili své vlastní tokeny, ale co ještě? Je pravda, že NFT už nejsou jen o umění, ale rozšiřují se i do jiných oblastí jako jsou videohry nebo virtuální reality? A co ty celebrity, které začaly prodávat své vlastní NFT? To mě fakt zajímá – je to spíš marketingový trik nebo má opravdu smysl investovat do těchto digitálních sběratelských předmětů? Jaké jsou nejlepší příklady úspěšných projektů a na co bych si měl dát pozor, pokud chci investovat do NFT? Jak moc se liší trh s NFT dnes oproti tomu, jak vypadal třeba před rokem? A co regulace kolem NFT, mění se něco v zákonech a pravidlech? Rád bych slyšel také názory lidí, kteří už nějakou dobu investují do NFT a jaké mají zkušenosti. Je tu stále potenciál pro růst, nebo už je to jen bublina, která praskne? Mám pocit, že je toho tolik k prozkoumání a rád bych se dozvěděl víc!

206 slov
2.1 minut čtení
28. 1. 2025
Rudolf Vítek
Rudolf Vítek

Takže, poslední rok byl fakt zajímavý pro NFT. Hlavně se rozšířily do her a virtuálních světů, třeba Axie Infinity a Decentraland, kde si můžeš kupovat pozemky nebo herní předměty jako NFT. Celebryty začaly dělat vlastní NFT, což je tak trochu marketingový tah, ale někteří to dělají s cílem podpořit charitu nebo komunitu. Je to jako nová forma investice, ale s velkým rizikem, protože trh je dost volatilní a můžeš ztratit hodně peněz. Co se regulací týče, tak už se mluví o tom, že budou přísnější pravidla kvůli podvodům. Trh se za rok hodně změnil, teď už to není jen o umění; lidi investují do různých projektů. Pokud chceš investovat, dej si pozor na kvalitu projektu a tým za ním. Mám pocit, že potenciál tu stále je, ale je dobré být obezřetný a nečekat zázraky. Bublina? Možná, ale kdo ví.

139 slov
1.4 minut čtení
31. 3. 2022
Petr Havlíček
Petr Havlíček

Trendy v NFT za poslední rok fakt frčí. Už to není jen o umění, ale NFT se dostávají do her, virtuální reality a dokonce do módy. Celebryti jako Snoop Dogg nebo Lindsay Lohan prodávají svoje vlastní tokeny a vypadá to, že je to spíš marketingový tah, ale přitahuje to lidi. Kromě umění se objevují i NFT jako vstupenky na akce nebo exkluzivní obsah, což dává smysl. Investice? No, hodně lidí má obavy, že je to jen bublina. Pár projektů jako Bored Ape Yacht Club nebo CryptoPunks se ukázalo jako fakt úspěšný, ale investovat do NFT chce opatrnost, trh je dost volatilní. Co se týče regulací, tam to zatím není moc jasný, ale asi se to časem začne měnit. Pokud do toho chceš jít, dej si pozor na to, co kupuješ a sleduj trendy – možná ještě existuje potenciál pro růst.

140 slov
1.4 minut čtení
29. 4. 2020
Renata Jahodová
Renata Jahodová