Co všechno je důležité vědět o NFT před koupí?
Zajímám se o NFT a přemýšlím nad tím, než si nějaké koupím, co bych měl vše brát v úvahu. Vím, že NFT jsou vlastně digitální aktiva a představují něco jako certifikát vlastnictví pro nějaký digitální obsah, ale to je asi tak všechno, co jsem se zatím dozvěděl. Jaké jsou klíčové faktory, na které bych měl myslet? Mám se zaměřit na konkrétní platformy, kde se NFT prodávají? Jak moc je důležitá reputace tvůrců těchto NFT? A co tržní trendy – jak poznám, jestli je to dobrá investice nebo jen módní výstřelek? Je dobré sledovat nějaké komunity nebo fóra, kde lidé diskutují o těchto tématech? Co třeba poplatky spojené s nákupem a prodejem NFT – jak moc se na to mám připravit? Vím, že blockchain technologie hraje klíčovou roli, ale jak to vlastně funguje a proč by mě to mělo zajímat? A co pokud bych chtěl své NFT prodat později – jak snadné nebo složité to bude? Měla by mě zajímat nějaká konkrétní kryptoměna pro nákup? Fakticky, co všechno bych měl udělat předtím, než se do toho ponořím? Jak poznat, které NFT mají potenciál vzrůst na hodnotě a které jsou jen krátkodobým trendem? Takže shrnuto, co všechno je důležité vědět o NFT před koupí?