Co všechno bych měl vědět o NFT před jejich koupí?
Když se teď hrozně mluví o těch NFT a já mám pocit, že všichni kolem mě už do nich investují, tak si říkám, jestli na to taky nemám skočit. Ale upřímně, moc tomu nerozumím a nevím, co všechno bych měl vědět, než do toho vložím nějaké peníze. Je to fakt něco, co má smysl? Jaké jsou ty hlavní věci, na které bych se měl zaměřit? Co vlastně znamená, že něco je NFT? Je to jenom obrázek nebo video, nebo za tím je víc? A jaký je rozdíl mezi NFT a klasickými digitálními soubory? Mám se bát toho, že když koupím NFT, tak o něj můžu přijít stejně jako o kryptoměny? Jakou platformu bych měl použít pro nákup a co všechno k tomu potřebuji? Kolik peněz je rozumné do NFT investovat a jak poznám, jestli je to dobrá investice nebo ne? Existují nějaké známky toho, že by mi mohl někdo prodat něco falešného? A co když se moje NFT stane populární a já ho chci prodat, jak to vlastně funguje? Mám vůbec mít nějakou strategii pro nákup NFT nebo je lepší jít do toho spíš s náhodným výběrem? Zajímalo by mě i to, jak fungují autorská práva u NFT a zda si mohu například tisknout obrázky nebo jinak s nimi manipulovat. Takže pokud máte nějaké tipy nebo rady k těmto otázkám ohledně NFT předtím než do toho skočím, budu moc rád za každou informaci. Děkuju!