Jak vybrat správná ETF pro mé investiční cíle?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně vybrat správná ETF, když mám nějaké konkrétní investiční cíle. Jsem v tomhle nováček a nedokážu si úplně představit, co všechno bych měl zohlednit. Vím, že existuje spousta různých ETF, ale jak si vybrat to pravé pro mě? Mám v plánu investovat na delší dobu a chci mít jistotu, že moje peníze budou v něčem smysluplném a výnosném. Co by mělo být pro mě důležité? Mám se dívat na náklady spojené s ETF, jako jsou poplatky za správu? Jakou roli hraje výkonnost ETF v minulosti nebo třeba složení portfolia? A co když chci investovat do specifických sektorů, jako jsou technologie nebo zdravotnictví – je lepší volit sektory podle aktuálních trendů, nebo se spíš držet stabilnějších dlouhodobých investic? Zajímalo by mě také, jaký vliv má likvidita ETF na moje rozhodování. Měli byste nějaké tipy na zdroje informací nebo nástroje, které mohou pomoci při výběru ETF? Jak se vlastně orientujete v takovém množství dostupných informací a dat? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů, jak k tomu přistupují a co pro ně bylo klíčové při výběru těch správných fondů.