Co mám dělat, když mi portfolio za den kleslo o 20 %?
Nedávno jsem se dostal do situace, kdy moje investiční portfolio zaznamenalo obrovský propad a za jediný den kleslo o 20 %. Chtěl bych vědět, co mám vlastně dělat v takovém případě. Je to normální, nebo by mě to mělo znepokojovat? Mám prodat všechny akcie, nebo je lepší počkat a doufat, že se trh opět vzchopí? Jak se mám vůbec vyrovnat s tímto propadem? Myslím si, že jsem se snažil investovat rozumně, ale teď se cítím úplně ztraceně. Měla by být moje reakce okamžitá, nebo mám radši na chvíli zůstat v klidu a zvážit všechna pro a proti? Jaké jsou nejlepší strategie v době takové volatility? A co když už jsem investoval do riskantních kryptoměn nebo NFT? Jak se mám dívat na dlouhodobou perspektivu, když mé investice najednou ztratily značnou část hodnoty? Bude to mít vliv na můj pasivní příjem, který jsem plánoval? Co třeba ti, kteří mají zkušenosti s podobnými situacemi – co jste dělali vy? Jaké rozhodnutí jste učinili a jak to nakonec dopadlo? Obávám se, že pokud budu jednat unáhleně, mohu si ještě více ublížit. Na druhou stranu, čekání může znamenat ztrátu příležitostí. Mám se raději obrátit na odborníka nebo finančního poradce? Jaké kroky doporučujete podniknout v takovém krizovém scénáři?