Jaké DeFi protokoly byste doporučili pro začátečníky?
V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích, známých jako DeFi, a já bych chtěl vědět, jaké protokoly byste doporučili pro někoho, kdo se teprve začíná orientovat v tomto světě. Možná by mě zajímaly nějaké základní platformy, které jsou uživatelsky přívětivé a nevyžadují příliš technických znalostí, protože já rozhodně nejsem expert a spíše hledám snadné způsoby, jak investovat a experimentovat s kryptoměnami. Slyšel jsem třeba o Uniswapu nebo Aave, ale nevím, jestli jsou vhodné pro začátečníky. Jaké jsou vlastně rozdíly mezi těmito protokoly a co přesně dělají? Myslíte, že je lepší začít s nějakým způsobem půjčování kryptoměn nebo spíše s výměnou tokenů? Jaké jsou vaše zkušenosti a tipy pro někoho, kdo se bojí ztratit peníze a chce mít jistotu, že si neublíží? Byl bych také rád za nějaké rady ohledně zajištění bezpečnosti při používání těchto platforem, protože slyšel jsem hodně varování o hacknutí a ztrátách. Co si o tom myslíte? Je dobré mít více různých protokolů na zkoušení nebo se raději zaměřit jen na jeden nebo dva? Děkuji za všechny rady a názory!