Je bezpečné kupovat Bitcoin na burze nebo radši využít peněženku?
Přemýšlím o investici do Bitcoinu a vůbec nevím, jak na to. Mám pocit, že je spousta možností, jak Bitcoin koupit, ale rozhodně si nejsem jistý, co je vlastně nejlepší způsob. Kde je vlastně ta největší bezpečnost? Na jedné straně jsou burzy, které vypadají jako skvělá volba, protože tam mohu snadno koupit a prodat Bitcoin podle potřeby. Ale zároveň mám strach, že by mohly být napadeny hackery nebo by se tam mohlo stát něco nepředvídatelného. Vím, že v minulosti už k takovým útokům došlo a některé burzy ztratily obrovské množství kryptoměn. Takže je opravdu rozumné nakupovat Bitcoin přes burzu? Zároveň jsem slyšel o peněženkách, což zní jako další možnost. Peněženka může být hardwarová nebo softwarová a chápu, že mi dává větší kontrolu nad mými kryptoměnami. Mám ale obavy o to, co se stane, pokud zapomenu heslo nebo ztratím zařízení. Kolik rizika bych podstupoval s peněženkou? Možná bych měl kombinovat oba přístupy? Koupit Bitcoin na burze a pak ho přesunout do peněženky? Jak vlastně funguje ten proces převodu mezi burzou a peněženkou? A co když se stane něco špatného během tohoto převodu? Bude to pro mě bezpečné? Hrozně moc otázek a fakt nevím, na koho se obrátit pro radu. Chci mít pocit, že moje investice je chráněna a že jsem udělal správné rozhodnutí. Jaké máte zkušenosti vy s nákupem Bitcoinu? Co byste doporučili?