Kdy začít s diverzifikací portfolia?
Mám takovou otázku ohledně investování a diverzifikace portfolia. Vím, že je to důležitá součást každé investiční strategie, ale pořád si nejsem jistý, kdy je ten správný čas s ní vlastně začít. Je lepší začít hned, když se rozhodnu investovat, nebo bych měl počkat, až budu mít nějaké konkrétní zkušenosti a znalosti o trhu? Říkají, že diversifikace pomáhá rozložit riziko a chránit před ztrátami, ale když vidím, jak rychle se trendy mění, mám strach udělat krok zpět a neztratit tak příležitost na zisk. Jak moc by měl být můj investiční horizont dlouhodobý a kdy přesně by měl člověk uvažovat o přidání různých aktiv do svého portfolia? Je dobré mít v portfoliu třeba akcie, kryptoměny a nemovitosti hned od začátku, nebo je lepší si nejdřív osvojit jeden typ investice a posléze přidávat další? A co když se trhy nevyvíjí tak, jak jsem plánoval? Můžete mi poradit, jak zvolit ten správný okamžik pro diverzifikaci a na co všechno bych měl brát ohled? Omlouvám se za množství otázek, ale opravdu bych rád dostal názor na to, kdy a jak začít s diverzifikací!