Jak poznám, že tým za kryptoměnou je důvěryhodný?
Když uvažuju o investování do nové kryptoměny, jedním z nejdůležitějších faktorů, které mě zajímají, je důvěryhodnost týmu, který ji vytváří. Ale jak vlastně poznám, jestli jsou ti lidé spolehliví nebo jestli se jedná jen o další podvod? Existuje nějaký konkrétní způsob, jak zjistit, kdo za projektem stojí? Měl bych se podívat na jejich profesní historii nebo na to, co o sobě říkají na sociálních sítích? Zajímalo by mě, jestli je dobré hledat zkušenosti členů týmu v oboru blockchainu nebo financí, nebo jestli můžu mít důvěru i v týmy s méně známými postavami. Jakou roli hrají reference a doporučení od ostatních v komunitě? Také mě zajímá, jestli je důležité, aby měl tým nějakou viditelnou online přítomnost – třeba webovou stránku a aktivní profily na platformách jako LinkedIn nebo Twitter. A co když je tým anonymní? Je to znamení, že bych se měl mít na pozoru? Jaké další faktory byste doporučili brát v úvahu při posuzování důvěryhodnosti týmu za kryptoměnou? Dává smysl se podívat i na partnery a investory projektu? Jak moc ovlivňuje reputaci týmu to, že mají dobrou nebo špatnou historii s předchozími projekty? Mě zajímá i to, jaký názor máte na audit smart kontraktů a jak moc je to důležité pro celkovou důvěryhodnost projektu. Víte někdo o nějakých konkrétních případech, kdy se ukázalo, že projekt měl skvělý tým, ale přesto nedopadl dobře? Jak se vůbec dá vyhodnotit transparentnost komunikace týmu s komunitou a investory? To vše jsou otázky, které mi neustále běží hlavou a rád bych věděl, jaké máte zkušenosti a názory na toto téma.