Jaký je rozdíl mezi tradičními financemi a DeFi?
V poslední době se hodně mluví o DeFi, což je zkratka pro decentralizované finance, ale já pořád úplně nechápu, jaký je vlastně ten hlavní rozdíl mezi tímhle a tradičními financemi. V tradičních financích máme banky, které spravují naše peníze, půjčky a další služby, ale v DeFi to prý funguje jinak. Můžu se podívat na různé kryptoměny a určitě slyšel o tom, že můžu posílat peníze nebo dokonce půjčovat bez potřeby nějakého zprostředkovatele jako je banka. Jak to funguje? Znamená to, že jsem méně chráněný? A co když udělám chybu? Když dám peníze do DeFi platformy a něco se pokazí, tak kdo mi je vrátí? Také by mě zajímalo, jestli jsou DeFi investice bezpečné, protože slyším různé názory. Je to pro všechny, nebo jen pro znalce? Zatímco tradiční finance jsou víc regulované a asi víc stabilní, tak se obávám, že DeFi může být riskantnější kvůli tomu, jak rychle se všechno mění. Jak si mám vybrat, co je pro mě lepší volba? Je lepší mít svoje peníze v bance nebo do toho investovat do DeFi? Co když chci diversifikovat a mít investice v obou oblastech? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti.