Charts.cz/Fórum/Jak často kontrolovat ceny na burze?!

Jak často kontrolovat ceny na burze?!

Zajímalo by mě, jak často by bylo rozumné kontrolovat ceny akcií a dalších investic na burze? Mám pocit, že když se podívám na trhy každý den, tak se mi to zdá jako přílišný stres, ale zase nechci zmeškat nějaké důležité změny, které by mohly ovlivnit moje investice. A co když se něco stane přes víkend? Měl bych mít nějakou strategii, nebo stačí jednou za týden? Jak to děláte vy? Mám v plánu investovat do akcií a kryptoměn, takže si říkám, jestli je lepší mít přehled každý den nebo to nechat na delší dobu a sledovat trendy. Jaký máte názor na to, že někdo říká, že časté kontroly cen mohou vést k panice a špatným rozhodnutím? Nechci být otrokem burzy, ale zároveň bych rád věděl, co se děje. Jak najít správnou rovnováhu mezi kontrolováním cen a užíváním si života? Děkuju za rady!

141 slov
1.4 minut čtení
17. 9. 2020
Bohuslav Dunka
Bohuslav Dunka

Záleží na tom, jaký máš investiční styl. Jestli jsi spíš dlouhodobý investor, tak se vyplatí kontrolovat ceny třeba jednou týdně. Uvidíš celkové trendy a nemusíš se stresovat každodenními výkyvy. Na druhou stranu, když seš trader, co hraje krátkodobě, tak denní sledování dává smysl. Ale pozor, sledování každý den může vést k přehnané reakci na maličkosti a pak uděláš špatná rozhodnutí. Co se týče víkendů, většina burz je zavřená, takže tam ti nic neuteče. Můžeš si nastavit upozornění na důležité zprávy nebo změny, to ti dodá klid. Takhle najdeš rovnováhu mezi informovaností a užíváním života.

94 slov
0.9 minut čtení
19. 10. 2022
Jitka Němcová
Jitka Němcová

Když investuješ do akcií nebo kryptoměn, je fakt důležitý najít si správnou frekvenci sledování cen. Já bych asi doporučil kontrolovat to tak jednou týdně, aby ses zbytečně nestresoval. Každodenní koukání na trhy může vést k panice a impulsivním rozhodnutím. Vždycky se něco děje, takže pokud se tobě nebo tvým investicím něco opravdu zásadního stane, určitě se to dozvíš i jinak než přes burzu.

Myslím, že lepší je soustředit se na dlouhodobější trendy a analýzy, než být otrokem každodenních výkyvů. Můžeš si nastavit nějaké alerty na důležitý zprávy nebo ceny a tím pádem budeš mít přehled, aniž bys musel být pořád na burze. A co se víkendů týče, většina trhů je zavřená, takže tam zase tolik nepromeškáš. Klidně si užívej života a věnuj čas věcem, co tě baví!

127 slov
1.3 minut čtení
26. 12. 2020
Václav Khýr
Václav Khýr