Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?

Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?

Přemýšlím o tom, jak bych mohl rozšířit své investice, když už mám nějaké akcie a cítím se v tom docela jistě. Nedávno jsem se začal zajímat o kryptoměny, ale nemám vůbec ponětí, jak na to. Vlastně nevím, kde začít. Mám několik otázek. Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup kryptoměn? Měl bych si vybrat nějakou konkrétní kryptoměnu nebo investovat do několika různých? Je bezpečné držet kryptoměny na burze, nebo je lepší je mít v peněžence? A co vlastně znamená diversifikace v kontextu kryptoměn? Mám pocit, že je to dost jiný svět než akcie a nechci udělat nějakou zásadní chybu. Jaké jsou nejčastější chyby nováčků v investování do kryptoměn? Také jsem slyšel něco o NFT a dalších digitálních aktivech – stojí za to se na to zaměřit, nebo je lepší se soustředit jen na klasické kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jak byste doporučili přistupovat k investicím do kryptoměn pro někoho, kdo už má určité zkušenosti s akciemi?

162 slov
1.6 minut čtení
19. 7. 2023
Karel Paleček
Karel Paleček

Takže pokud už máš akcie a chceš se vrhnout do kryptoměn, tady je pár tipů. Nejprve si vyber nějakou dobrou burzu, jako je Coinbase nebo Binance, kde si můžeš pohodlně koupit různé kryptoměny. Můžeš začít s Bitcoinem a Ethereem, jsou to klasiky a mají větší stabilitu než spousta altcoinů. Co se týče diversifikace, není špatný nápad mít víc než jednu měnu, ale nebuď zbytečně roztržitý. Drž si nějaké peníze v různých kryptoměnách, ale ne úplně všechen kapitál.

Ohledně bezpečnosti - držet kryptoměny na burze je ok pro krátkodobější obchodování, ale pokud plánuješ dlouhodobě investovat, lepší je použít hardwarovou peněženku. Je to bezpečnější proti hackům a útokům.

Nováčci často dělají chyby jako investování do shitcoinů bez pořádného výzkumu nebo panikaření při poklesu ceny. Takže se snaž mít v tomhle rozum a nesnaž se chytat každý pump. Ohledně NFT – můžeš se na to podívat, je to zajímavý trh, ale nejdřív se soustřeď na kryptoměny samotný.

A hlavně – buď opatrný s emocemi a informuj se! Každopádně hodně štěstí!

167 slov
1.7 minut čtení
4. 5. 2023
Viktor Sýkora
Viktor Sýkora

Když už máš akcie, tak přechod na kryptoměny by mohl být zajímavý. Nejprv si vyber nějakou dobrou burzu jako Coinbase, Binance nebo Kraken - tam si můžeš koupit svý první kryptoměny. Co se týče investic, je fajn mít rozmanitost, tak zkus pár různých coinů, ne jen Bitcoin a Ethereum. Každopádně držet kryptoměny na burze je risk, radši je převezmi do vlastní peněženky, hlavně pokud plánuješ dlouhodobé držení. Diversifikace v kryptomenách znamená mít víc než jen jeden typ kryptoměny a rozložit tak riziko. Nováčci často podceňují volatilitou a kupují v euforii nebo prodávají ve strachu – na to si dej pozor. A co se NFT týče, no, může to být zajímavé, ale začni s klasickými kryptoměnami a pak zvažuj další možnosti. Celkově doporučuji hodně číst a sledovat trh, než uděláš nějaký větší krok.

132 slov
1.3 minut čtení
10. 9. 2024
Jakub Dvořáček
Jakub Dvořáček