Můžou ceny nemovitostí v ČR ještě klesnout kvůli COVIDu?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s cenami nemovitostí u nás. V poslední době se hodně mluví o tom, jak pandemie COVID-19 ovlivnila trh s nemovitostmi, a zdá se, že ceny rostou do nebes. Ale opravdu si myslíte, že by mohly ještě klesnout? Bude to mít nějaký vliv na poptávku po bytech a domech? Mám pocit, že spousta lidí teď šetří a váhá s investicemi do nemovitostí, ale co když se situace změní? Nezačnou lidé zase více kupovat, až se věci vrátí do normálu? Může to mít nějaký dlouhodobý efekt na ceny nemovitostí? Zajímalo by mě, co si o tom myslíte a jak vidíte budoucnost trhu s realitami, zvlášť teď po všech těch vládních opatřeních a změnách ve společnosti. Myslíte si, že je rozumné investovat do realit právě teď, nebo se vyplatí počkat? Mohou třeba úrokové sazby ovlivnit rozhodování bank a tím pádem i ceny nemovitostí? Co kdybych chtěl investovat do nějaké nemovitosti teď, jaké jsou teď nejlepší tipy a triky pro orientaci na trhu? Jak jste na tom vy s investicemi do realit, co vás motivovalo k rozhodnutí investovat? Pojďme si o tom popovídat!