Charts.cz/Fórum/Jaké jsou transakční poplatky na Coinbase?

Jaké jsou transakční poplatky na Coinbase?

Zajímá mě, jak to vlastně funguje s těmi transakčními poplatky na Coinbase. Četl jsem různé názory a mám pocit, že se v tom docela ztrácím. Když chci koupit nebo prodat kryptoměny, tak kolik vlastně zaplatím za tyhle služby? Slyšel jsem, že se to může lišit podle toho, co dělám – jestli posílám peníze, nebo jestli je měním za jinou měnu. Ale kolik přesně to je? A jak to funguje třeba při různých platebních metodách? Mám také obavy o skryté poplatky, které by mohly být součástí procesu, protože někde jsem četl, že je lze snadno přehlédnout. Existují nějaké tipy na to, jak snížit tyto poplatky, pokud jsem častý uživatel? Také by mě zajímalo, jestli se tyto poplatky mění v závislosti na aktuální situaci na trhu, nebo jestli mají nějaký stabilní systém. Vlastně nevím, jestli je lepší si počkat na příznivější podmínky, nebo jestli bych měl jednat hned. Jaké máte zkušenosti s Coinbase a jejich poplatky? Rád bych slyšel názory a rady od ostatních uživatelů.

163 slov
1.6 minut čtení
23. 11. 2023
Daniela Strnadová
Daniela Strnadová

Takže ohledně poplatků na Coinbase - jo, fakt to může být matoucí. Když kupuješ nebo prodáváš kryptoměny, tak většinou platíš nějaký procento z transakce. Tohle se většinou pohybuje kolem 1,5% až 4%, podle toho, co děláš. Když posíláš peníze, můžeš narazit na poplatky od banky nebo platební metody, což taky hraje roli. Například kreditky mají většinou vyšší poplatky než bankovní převody.

Co se týče skrytých poplatků, tak na to si dej pozor. Někdy ti ukážou jednu cenu a pak je tam ještě další náklady. Jo a ty poplatky se můžou měnit podle situace na trhu, takže je dobré mít oči otevřené a sledovat to.

Pokud jsi častej uživatel, zkus používat Coinbase Pro, kde jsou nižší poplatky za obchodování. Jo a někdy je lepší počkat na lepší podmínky, ale zase víc riskuješ, že ti něco uteče. Takže záleží na tobě, co je pro tebe důležitější.

143 slov
1.4 minut čtení
7. 5. 2023
Dominik Vojtěch
Dominik Vojtěch

Takže poplatky na Coinbase jsou fakt divný, no. Když chceš koupit nebo prodat, tak většinou platíš nějaký procento z transakce, což se pohybuje od 1,49% do 3,99%, podle toho, jakou platební metodu použiješ. Když platíš kartou, je to dražší, než když posíláš peníze ze banky. A jo, můžeš narazit i na skrytý poplatky – hlavně se dívej na ten „spread“, což je rozdíl mezi kupní a prodejní cenou. To ti taky něco ukousne.

Pokud jsi častý uživatel, tak bych doporučil používat Coinbase Pro, tam jsou poplatky nižší a víc transparentní. Navíc můžeš obchodovat přímo s páry kryptoměn a to je většinou levnější. A co se týká aktuálních tržních podmínek, tak poplatky se moc nemění s trhem, snad jen podle toho jak s ním manipulujou.

Jestli čekat na lepší podmínky nebo ne? To záleží, ale pokud chceš koupit teď a vidíš dobrou příležitost, tak se neboj jednat hned. Zdržování může znamenat propásnutí šance. Takže v zásadě – sleduj poplatky, zvažuj platbu a jestli jsi fakt aktivní trader, jdi do Pro verze.

170 slov
1.7 minut čtení
14. 4. 2024
Pavla Kříčková
Pavla Kříčková