Jak vybrat nejlepší dluhopisy pro moje portfolio?
Zajímá mě, jak vlastně vybrat ty nejlepší dluhopisy pro moje investiční portfolio. Vím, že dluhopisy jsou považovány za bezpečnější investici než akcie, ale je tu tolik různých typů a variant, že nevím, kde začít. Měl bych se zaměřit na státní dluhopisy, nebo raději vyhledat korporátní dluhopisy? A co ratingy? Jak moc jsou důležité? Slyšel jsem, že vyšší výnosy obvykle znamenají vyšší riziko, ale jak to funguje v praxi? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při hodnocení jednotlivých nabídek dluhopisů? Je dobré mít v portfoliu různé typy dluhopisů, nebo je lepší se soustředit jen na jeden konkrétní typ? Jak dlouhá doba splatnosti je ideální pro investice do dluhopisů? A co inflace? Jak ji mám započítat do svých rozhodnutí ohledně dluhopisů? Kde najdu spolehlivé informace o aktuálním trhu s dluhopisy? Jestliže dám přednost fondům zaměřeným na dluhopisy, jak mám vybírat mezi různými bond fondy? Opravdu to může přinést pasivní příjem, nebo je to spíš riskantní investice? Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří mají s tímto tématem více zkušeností.