Jak vybrat mezi zlatem a stříbrem pro moje investice?
Už delší dobu přemýšlím nad tím, jak začít investovat do drahých kovů, ale teď se vážně nemůžu rozhodnout, jestli zvolit zlato nebo stříbro. Zlato je taková klasika, vždycky se říká, že je to bezpečný přístav v těžkých časech, ale co když stříbro je teď lepší volba? Zjistil jsem, že stříbro má také své výhody, jako třeba v průmyslu a elektronice, což by mohlo znamenat, že jeho cena poroste s rostoucí poptávkou. Ale na druhou stranu zlato je prostě zlato – má dlouhou historii jako uchovatel hodnoty a je často považováno za stabilnější investici. Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování? Měli byste třeba říct, že bych měl zohlednit aktuální tržní ceny, historické výkyvy nebo dokonce ekonomickou situaci ve světě? A co diversifikace portfolia? Je lepší mít zlaté mince nebo stříbrné pruty? Jaké máte zkušenosti s investováním do těchto kovů? Slyšel jsem také o různých typech investičních produktů, jako jsou ETF nebo fyzické kovy. Co byste doporučili jako nejlepší strategii pro začátečníka? Opravdu nevím, co si vybrat a jak na to jít správně. Díky moc za všechny rady!