Charts.cz/Fórum/Můžu koupit NFT bez kryptoměny, nebo to nejde?

Můžu koupit NFT bez kryptoměny, nebo to nejde?

Zajímá mě, jak to vlastně je s nákupem NFT, když nemám žádnou kryptoměnu. Četl jsem, že většina platforem vyžaduje, abyste měli nějaké bitcoiny nebo ethery, ale přemýšlím, jestli existují alternativy. Co když nechci investovat do kryptoměn nebo se mi to zdá příliš složité? Existují nějaké možnosti, jak koupit NFT bez nutnosti mít peněženku s kryptoměnou? Slyšel jsem něco o platebních metodách, které by mohly být dostupné, ale nejsem si jistý, jestli je to pravda. Můžu zaplatit za NFT třeba kreditní kartou nebo pomocí PayPalu? Nebo je to všechno jenom o tom mít ty správné digitální mince? Vím, že NFT jsou jako digitální umění nebo sběratelské kousky a lákají mě, ale opravdu chci vědět, jestli je vůbec možné je získat bez kryptoměny. A co ostatní lidé - jak to dělají? Třeba už to někdo zkoušel a ví, jak na to? Bylo by super mít pár tipů nebo zkušeností od těch, co to už zkusili. Takže se ptám – je možné koupit NFT bez toho, abych musel mít nějakou kryptoměnu? Děkuji za jakékoli info!

172 slov
1.7 minut čtení
3. 8. 2023
Šárka Jonášová
Šárka Jonášová

Jo, jde to, ale je to trochu složitější. Některý platformy teď už umožňujou platit kartou nebo jinýma tradičníma metodama, ale většina z nich pořád preferuje kryptoměny. Například OpenSea si většinou žádá Ethereum, takže bez něj to bude těžší. Ale zkus se podívat na platformy jako Rarible nebo Nifty Gateway, ty občas akceptují kreditky nebo PayPal.

Myslím, že hodně lidí, co začíná, má stejnej problém. Takže pokud nechceš investovat do kryptoměn, můžeš zkusit najít NFT na těchto alternativních platformách. Ale počítej s tím, že to může být trochu komplikovaný a možná budeš muset projít víc krokama než jen zaplatit kartou.

Takže jasně, je to možné, i když to není úplně běžné. Zjisti si ty správné platformy a uvidíš. Hodně štěstí!

119 slov
1.2 minut čtení
2. 10. 2022
Soňa Růžičková
Soňa Růžičková

Jo, dá se koupit NFT i bez kryptoměny, ale má to háčky. Některé platformy jako OpenSea nebo Rarible fakt vyžadují, abys měl nějakou tu kryptoměnu, většinou Ethereum. Ale jsou i alternativy. Třeba platforms jako Nifty Gateway nebo Binance NFT ti dovolí platit kartou nebo i PayPalem, což je super, pokud se ti nechce hrabat v kryptoměnách. Takže můžeš jít na tyhle stránky a normálně si tam vybrat NFT bez nutnosti mít peněženku s kryptoměnou. Takže jo, je to možný, ale hlídej si poplatky a tak, občas to může být drahý. Jinak lidi to dělaj různě – někteří si koupí crypto přes burzu a pak to použijou na NFT, jiní rovnou jdou na ty platformy, co akceptujou karty. Zkus to a uvidíš!

121 slov
1.2 minut čtení
8. 1. 2024
Václav Jirka
Václav Jirka