Je digitální umění v NFT budoucnost nebo jen bublina?
Takže, poslední dobou se hodně mluví o digitálním umění a jeho spojení s NFT. Mám pocit, že to dává smysl v tom, jak se svět posouvá do digitální sféry, ale zároveň se mi občas zdá, že je to jen nějaká hype bublina. Všichni ti umělci a investoři, kteří skáčou na vlak s NFT, přispívají k tomu, že ceny rostou do nebeských výšin a já si říkám, jestli to může být udržitelné. Když se podívám na některé prodeje, jako jsou milionové částky za digitální obrázky, přemýšlím, jestli to není jen krátkodobý trend. Je to opravdu budoucnost umění nebo se jedná o přechodnou fázi? Jak dlouho mohou ceny těchto digitálních děl zůstat na tak vysoké úrovni? Co když lidé zítra přestanou mít zájem o NFT a všechny ty investice se promění v prach? Je tady nějaký reálný fundament, který by podpořil myšlenku, že digitální umění v NFT má skutečný potenciál stát se něčím víc než jen módním výstřelkem? A co si myslíte o tom, jak se NFT vyvíjejí – budou mít i jiné využití než jen v umění? Může to být třeba něco pro herní průmysl nebo jiné oblasti? Zkrátka mě zajímají vaše názory na tohle téma. Je digitální umění v NFT skutečně cesta vpřed nebo nás čeká pád do reality?