Můžu snížit riziko investic koupí několika různých ETF?
V dnešním světě financí se pořád hovoří o tom, jak důležité je diverzifikovat své investice, aby se snížilo riziko a zvýšil potenciální výnos. Zajímalo by mě, jestli je skutečně možné snížit riziko investic tím, že koupím několik různých ETF. Mám na mysli různé typy ETF, jako jsou akciové, dluhopisové nebo komoditní. Je to dobrá strategie? Jak funguje rozložení investic napříč několika ETF? Mám také přemýšlet o různých sektorech a regionech, když vybírám tato ETF, nebo stačí mít pár různých fondů? Zajímalo by mě, jak moc se tedy riziko snižuje v porovnání s investováním do jednotlivých akcií nebo jiných aktiv. A co třeba náklady na správu těchto ETF, ovlivňují nějakým způsobem celkovou výkonnost a tím pádem i riziko? Myslíte si, že je lepší se soustředit na pár silných fondů nebo raději rozložit portfolio napříč více možnostmi? Jaké jsou vaše zkušenosti a tipy na efektivní diversifikaci pomocí ETF? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají s tímto způsobem investování nějaké zkušenosti.