Charts.cz/Fórum/Kde se podívat na nejnovější informace o akciích?

Kde se podívat na nejnovější informace o akciích?

Zajímám se o investování a chtěl bych se vás zeptat, kde vlastně najdu ty nejnovější informace o akciích? Je toho tolik, že už nevím, co je dobré sledovat. Pořád se mluví o burzách, různých portálech a aplikacích, ale jaký je ten nejlepší zdroj? Mám na mysli něco, co je aktuální, spolehlivé a má dobrou pověst. Zatím jsem zkoušel pár webů, ale většinou mi přijdou překombinované nebo zbytečně složité. Co třeba nějaké mobilní aplikace? Existují nějaké tipy na jednoduché platformy pro sledování cen akcií a novinek? A co sociální sítě? Viděl jsem, že někteří investoři sdílí skvělé informace na Twitteru nebo Redditu. Jak moc se dá těmto informacím věřit? Pokud máte nějaké osvědčené zdroje nebo rady, kde začít hledat, budu vděčný za vaše názory. Chci být v obraze a mít přehled o tom, co se děje na trhu, zvlášť když slyším o všech těch trendech a příležitostech, které se teď objevují. Takže pokud víte o něčem konkrétním, co by mi mohlo pomoci udělat si lepší obrázek o akciovém trhu a investicích obecně, dejte prosím vědět!

174 slov
1.7 minut čtení
1. 7. 2021
Karel Pešta
Karel Pešta

Sledování akcií a investic může být fakt chaotické, ale pár tipů mám. Na burzovní novinky a ceny zkus weby jako Yahoo Finance nebo Google Finance. Jsou celkem jednoduchý a mají přehledné grafy. Pokud máš rád mobilní aplikace, tak třeba Robinhood nebo eToro, ty jsou taky hodně populární a intuitivní. Z sociálních sítí bych doporučil Twitter, tam sleduj investory a analytiky, co mají dobré názory – ale pozor na FOMO. Reddit má subreddity jako r/stocks nebo r/investing, kde najdeš diskuze a tipy, ale zase bacha na dezinformace. Takže nejdřív si projdi tyhle platformy, najdi si to, co ti sedí a buď v obraze.

102 slov
1 minut čtení
7. 12. 2023
Patrik Beran
Patrik Beran

Nejlepší je začít na nějakých ověřených finančních portálech jako Yahoo Finance nebo Google Finance. Ty mají přehledné rozhraní a spoustu informací o akciích a novinkách. Pokud chceš něco víc interaktivního, zkus aplikace jako Robinhood nebo Webull – ty jsou dost jednoduché na používání a mohou ti ukázat reálné ceny akcií v reálném čase. Co se týče sociálních sítí, Twitter je fajn, ale buď opatrný – na Redditu se můžeš dostat k užitečným diskuzím, ale taky tam najdeš spoustu špatných rad. Takže vždycky prověřuj informace. Měj na paměti, že investování do akcií nese riziko, tak se snaž vzdělávat a nenech se strhnout emocemi. Taky sleduj ekonomické zprávy, to ti pomůže mít přehled o trhu.

113 slov
1.1 minut čtení
20. 1. 2025
František Hrubý
František Hrubý