Proč se mi vyplatí věnovat čas analýze tržních trendů, než investuju do akcií?
Přemýšlím o investování do akcií, ale pořád mě napadá, jestli se mi vyplatí strávit nějaký čas analýzou tržních trendů. Mám pocit, že by to mohlo být užitečné, ale nejsem si jistý, proč bych tomu měl věnovat tolik času. Nemělo by být jednodušší koupit akcie a nechat je růst? Co když narazím na trendy, které budou mít vliv na budoucnost akcií, které chci koupit? Mohlo by mi to pomoct rozhodnout se, kdy je nejlepší čas nakupovat nebo prodávat? A co základní analýza versus technická analýza? Měl bych sledovat konkrétní ukazatele nebo spíš obecné trendy v ekonomice? Jak moc důležité jsou faktory jako nabídka a poptávka, zprávy o společnostech, nebo třeba celkové ekonomické ukazatele pro můj investiční plán? Dále mě zajímá, jak rychle se trhy mění a zda je vůbec možné něco předpovědět. Jestliže se trhy hýbou tak rychle, má vůbec smysl snažit se pochopit tyto trendy? A co investiční strategie jako value investing versus growth investing? Je lepší soustředit se na firmy s dlouhodobým potenciálem nebo na ty, co jsou aktuálně v kurzu? Bylo by fajn vědět, jaké jsou vaše názory a zkušenosti s touto problematikou. Rozhodně doufám, že se mi podaří najít nějaké dobré důvody pro to, proč by analýza tržních trendů měla být součástí mé investiční strategie.