Charts.cz/Fórum/Které NFT platformy jsou nejlepší pro začátečníky?

Které NFT platformy jsou nejlepší pro začátečníky?

Nedávno jsem se začal zajímat o svět NFT a přemýšlím, jaké platformy by byly nejvhodnější pro někoho, kdo s tímto tématem teprve začíná. Je jasné, že je na trhu spousta různých možností, ale jak poznat, která z nich je opravdu přátelská k nováčkům? Mám pocit, že některé platformy mohou být docela složité a plné technických detailů, které jsou pro někoho jako já naprosto matoucí. Myslím, že bych potřeboval něco, co je snadné na orientaci a nabízí dobré možnosti pro nákup i prodej NFT. Zároveň bych rád věděl, jestli existují nějaké platformy, které nabízejí užitečné zdroje nebo návody přímo pro začátečníky, kteří se chtějí dozvědět víc o tom, jak NFT fungují a co všechno obnáší jejich obchodování. Jaké máte zkušenosti s platformami jako OpenSea nebo Rarible? Jsou opravdu tak snadné na použití, jak se říká? A co třeba nějaké menší platformy, které by mohly být méně přeplněné a více zaměřené na nováčky? Chtěl bych slyšet vaše názory a doporučení ohledně NFT platforem vhodných pro začátečníky.

164 slov
1.6 minut čtení
17. 11. 2023
Soňa Koudelková
Soňa Koudelková

Když začínáš s NFT, tak OpenSea je asi nejlepší volba. Je to největší platforma a fakt přehledná. Můžeš tam snadno kupovat a prodávat NFT a je tam spousta návodů, co ti pomůžou. Rarible taky není špatný, ale může být trošku zmatenější, hlavně kvůli různým funkcím. Z menších platforem bych doporučil třeba Mintable – má jednoduché rozhraní a taky tam najdeš návody pro nováčky. Pak je tu ještě Foundation, ta je víc zaměřená na umění a nemusí být tak přeplněná. Každopádně se podívej na YouTube nebo různé blogy, tam je plno tipů, jak začít s NFT. Ale fakt nezapomeň na bezpečnost, než se do toho pustíš porádně.

106 slov
1.1 minut čtení
20. 11. 2024
Robert Žák
Robert Žák

Když začínáš s NFT, tak bych zkusil OpenSea. Je to asi nejznámější platforma a fakt je dost jednoduchá na používání. Můžeš tam snadno koupit i prodat NFT a mají docela dobrý průvodce pro nováčky. Rarible je taky v pohodě, ale občas mi přijde, že tam je víc technických věcí, co můžou být matoucí.

Pokud chceš něco menšího, tak zkus třeba Hic et Nunc nebo Mintable. Ty bývají méně přeplněné a taky mají uživatelsky přívětivé rozhraní. Hic et Nunc je spíš pro umělce a má dobrou komunitu. A na Mintable můžeš i snadno vytvářet svoje NFT bez nutnosti nějakého velkého technického zázemí.

Určitě doporučuji prozkoumat různé návody na YouTube nebo blogy zaměřený na NFT, protože některé platformy mají svoje vlastní tutoriály, které ti můžou hodně pomoct. Takže klidně experimentuj a uvidíš, co ti sedne nejvíc.

132 slov
1.3 minut čtení
23. 11. 2024
Patrik Dušek
Patrik Dušek