Charts.cz/Fórum/Kde hledat vzácné NFT, aby se mi to vyplatilo?

Kde hledat vzácné NFT, aby se mi to vyplatilo?

Zajímám se o investice do NFT a přemýšlím, kde bych mohl najít nějaké vzácné kousky, které by mi mohly v budoucnu přinést slušný zisk. Slyšel jsem, že některé platformy a trhy jsou lepší než jiné, ale nevím přesně, na co se zaměřit. Jaké jsou nejlepší místa pro nákup vzácných NFT? Je nějaká specifická strategie, jak vyhledávat umělce nebo projekty, které mají potenciál? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké komunity nebo fóra, kde se o těchto věcech diskutuje a kde bych mohl získat cenné tipy. A co si myslíte o tom, jestli je lepší investovat do známějších projektů, nebo hledat méně známé a riskantnější možnosti? Mám pocit, že svět NFT je obrovský a plný příležitostí, ale také rizik. Takže bych byl rád za nějaké rady nebo zkušenosti od lidí, kteří už v tomhle oboru něco zažili. Kde začít a na co si dát pozor?

144 slov
1.4 minut čtení
8. 5. 2020
Vlastimil Dubský
Vlastimil Dubský

Pokud hledáš vzácné NFT, tak určitě zkus platformy jako OpenSea nebo Rarible. Tyhle trhy mají fakt hodně umělců a projektů. Dobrý je sledovat novinky na Twitteru a Discordu, tam se dost často probírají nové trendy a projekty. Hledej projekty s aktivní komunitou, protože to většinou vypadá, že mají větší potenciál.

Doporučuju si nastavit alerty na nové minty nebo drops, aby ti nic neuteklo. Co se týče investic – známější projekty jako CryptoPunks nebo Bored Ape Yacht Club jsou samozřejmě bezpečnější, ale občas můžeš narazit na skvělé menší projekty, které mají šanci vyletět. Zkus se podívat na různé fóra jako Reddit nebo Discord servery – tam se dají najít skvělý tipy od lidí, co už něco maj.

Ale pozor na rizika! Někdy je lepší mít rozmanitý portfolio a nevsázet všechno na jeden projekt. Takže raději kombinuj známé kousky s něčím novým a zajímavým. Hodně štěstí!

144 slov
1.4 minut čtení
24. 10. 2023
Eva Kuchařová
Eva Kuchařová

Pokud hledáš vzácné NFT, doporučuji se podívat na platformy jako OpenSea, Rarible nebo Foundation. Tyhle místa mají spoustu projektů a hodně umělců. Je dobrý sledovat sociální sítě, hlavně Twitter a Discord, tam se často objevují informace o nových kolekcích nebo dropy. Zkus se zapojit do komunit, kde lidi sdílej tipy a novinky – hodně se tam dozvíš.

Co se týče strategie, sleduj trendy a umělce, co mají už nějaké úspěchy. Nezapomeň, že někdy ti méně známí umělci můžou přinést větší zisky, ale je to riskantní. Znáš to – víc riskuješ, víc můžeš vydělat, ale taky ztratit. Takže zvažuj dobře.

Na závěr, buď opatrnej a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit, protože trh s NFT je dost volatilní. Dobré je mít rozumnou diverzifikaci a nespoléhat se jen na jeden projekt.

130 slov
1.3 minut čtení
10. 3. 2022
Kristýna Vyskočilová
Kristýna Vyskočilová