Jak správně rozložit investice do dluhopisů?
Zajímalo by mě, jaký je nejlepší přístup k rozložení investic do různých dluhopisů. Mám na mysli nejen to, jaké typy dluhopisů bych měl zvažovat, ale také jakým způsobem je ideálně diversifikovat. Mám nějaké zkušenosti s akciemi a kryptoměnami, ale v oblasti dluhopisů se necítím úplně jistě. Chtěl bych vědět, jestli je lepší investovat do státních dluhopisů nebo spíše do korporátních? Jaké jsou výhody a nevýhody obou typů? A co třeba měnové riziko u dluhopisů denominovaných v cizích měnách? Jakým způsobem si mohu být jistý, že moje portfolio není příliš koncentrované? Myslím, že rozložení investic je klíčem k tomu, abych minimalizoval riziko a zároveň maximalizoval výnosy. Jak často bych měl přehodnocovat své investice do dluhopisů a co všechno bych měl brát v úvahu při přehodnocování? Měl bysme brát v úvahu také úrokové sazby a makroekonomické faktory? A pokud mám například část peněz v dluhopisech a část v akciích, jak to správně vyvážit? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké konkrétní doporučení na platformy nebo nástroje pro sledování výkonu mých dluhopisových investic. Děkuji za všechny tipy a rady!