Jak může ovlivnit moje investice, když sleduju, co dělají ostatní?
V poslední době hodně přemýšlím o tom, jak moc mě ovlivňuje to, co dělají ostatní investoři. Každý den slyším příběhy lidí, kteří zbohatli na akciích nebo kryptoměnách a já se snažím přijít na to, jestli je dobré se jimi řídit nebo jestli by to mohlo být spíš na škodu. Když vidím, že někdo investuje do určité akcie a já nevím, proč to dělá, začnu mít pocit, že bych měl udělat totéž, abych nepřišel o zisk. Je normální mít takové pocity? Jak to vlastně funguje? Může sledování ostatních investorů způsobit, že udělám špatná rozhodnutí? Zvlášť ve světě kryptoměn, kde je všechno tak volatilní a každý má jiný názor na to, co bude fungovat. Jak si mám zachovat zdravý rozum a nespadnout do pasti FOMO (strach z promeškání)? A co třeba trendy na sociálních médiích? Ovlivňuje mě, když vidím populární investiční tipy na TikToku nebo Instagramu? Může to nějak ovlivnit moje dlouhodobé investiční strategie? Jak najít rovnováhu mezi tím sledovat trh a zároveň důvěřovat svému vlastnímu úsudku? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem.