Jaké investice by měly být součástí mého diversifikovaného portfolia?
Přemýšlím o tom, jak si správně sestavit své investiční portfolio, aby bylo skutečně diversifikované a minimalizovalo riziko. Rád bych věděl, co všechno by v něm mělo být. Zaměřuji se na různé oblasti jako jsou akcie, kryptoměny, nemovitosti a možná i nějaké alternativní investice jako NFT. Ale kolik procent z každého typu investice bych měl mít? A je vůbec nutné mít v portfoliu například zlato nebo něco jiného? Jaké jsou nejlepší strategie pro diversifikaci? Mám investovat do různých sektorů akcií, nebo se raději zaměřit na konkrétní oblast jako technologie, zdravotnictví nebo obnovitelné zdroje? A co se týče kryptoměn – je lepší mít více různých mincí anebo vsadit na jednu nebo dvě stabilnější? Jak to vidíte s nemovitostmi – mám kupovat přímo fyzické nemovitosti nebo investovat do realitních fondů? Jaký je váš názor na využívání ETF pro diversifikaci rizika? Zkrátka, co všechno mám zvážit a jak si udělat plán, aby moje portfolio bylo co nejvíc vyvážené a odpovídalo mým cílovým výnosům a toleranci k riziku?