Můžu investovat do dluhopisů bez rizika ztráty?
Zajímalo by mě, jestli je vůbec možné investovat do dluhopisů a mít úplně nulové riziko ztráty. Slyšel jsem, že dluhopisy mohou být považovány za bezpečnější investici než akcie, ale i tak jsem narazil na různé názory ohledně toho, jak moc jsou vlastně bezpečné. Co když se stane něco nečekaného, třeba že stát nebo firma, do které jsem investoval, zkrachuje? Znamená to, že bych mohl přijít o všechny své peníze? Existují nějaké státní dluhopisy nebo jiné typy dluhopisů, které by měly nižší riziko? Jak se vlastně určuje rizikovost různých dluhopisů a co bych měl mít na paměti při rozhodování o investici? Vím, že diverzifikace je důležitá, ale jak moc bych měl diverzifikovat při investování do dluhopisů? A co říkáte na to, že mnoho poradců doporučuje mít část portfolia právě v dluhopisech kvůli stabilitě? Opravdu mi pomohou chránit kapitál před tržními výkyvy a inflací? Budu vděčný za každou radu nebo zkušenost s investováním do dluhopisů a jak jste to zvládli vy, pokud jste se rozhodli pro tuto cestu.