Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, které NFT mají největší potenciál na zhodnocení?

Jak zjistit, které NFT mají největší potenciál na zhodnocení?

V poslední době se stále více zajímám o svět NFT a chtěl bych se zeptat, jak vlastně zjistit, která z těchto digitálních položek má největší potenciál pro zhodnocení. Slyšel jsem, že některé NFT mohou mít ohromné hodnoty a během velmi krátkého času vyletět na ceně, ale jak to vlastně funguje? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při hodnocení potenciálu NFT? Je důležité sledovat umělce nebo tvůrce? Jak moc ovlivňuje popularita jejich práce trh s NFT? A co komunity kolem jednotlivých projektů? Myslíš si, že je dobré věnovat pozornost počtu prodaných kusů nebo objemu obchodování? Měly by mě zajímat i trendy v oblasti kryptoměn a jak se tyto trendy promítají do trhu s NFT? Existují nějaké nástroje nebo weby, které by mi mohly pomoci analyzovat výkonnost NFT a předpovědět jejich budoucí hodnotu? Jakou roli hrají sociální sítě a média v propagaci NFT a jejich vnímání veřejností? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří se v této oblasti už nějakou dobu pohybují. Jakým způsobem přistupujete ke sledování potenciálu NFT a co byste doporučili začátečníkovi jako jsem já?

176 slov
1.8 minut čtení
17. 9. 2024
Adéla Králová
Adéla Králová

Pokud chceš zjistit, která NFT mají potenciál na zhodnocení, dej pozor na pár věcí. První je umělec nebo tvůrce – jestli je známý nebo má dobrou pověst, šance na zhodnocení bývá vyšší. Zjisti si, jaké má úspěchy, jestli už prodal něco draho a jak se pohybují jeho další projekty.

Důležitá je i komunita kolem NFT. Silné a aktivní komunity často podporují projekty a můžou přitáhnout více zájemců. Sledování počtu prodaných kusů a objemu obchodování ti může hodně napovědět – čím víc lidí něco kupuje, tím lépe to vypadá pro hodnotu.

Nepodceňuj trendy v kryptoměnách. Když se trh s kryptoměnami hýbe, často to ovlivňuje i NFT trh. Můžeš zkusit různé nástroje a weby jako OpenSea nebo Rarity.tools pro analýzu výkonnosti NFT. A nezapomeň na sociální sítě a média – co se o určitých NFT říká, může hodně ovlivnit jejich atraktivitu.

Takže celkově koukej na umělce, komunitu, trendy a také sleduj co se děje online. Můžeš tak získat lepší představu o tom, co by mohlo být perspektivní.

162 slov
1.6 minut čtení
5. 10. 2024
Vladimíra Sládková
Vladimíra Sládková

Zjistit, který NFT má potenciál na zhodnocení, není úplně jednoduché. Důležité je sledovat umělce a jejich reputaci, protože známí tvůrci mají větší šanci, že jejich práce poroste na hodnotě. Komunity kolem projektů hrají taky velkou roli – pokud je projekt aktivní a má silnou základnu fanoušků, může to znamenat, že cena poroste.

Sleduj objem obchodování a počet prodaných kusů, to ti dá představu o poptávce. Trendy v kryptoměnách ovlivňují i NFT trh – když BTC roste, často to táhne nahoru i NFT.

Existují weby jako OpenSea nebo Rarity.tools, kde můžeš analyzovat prodeje a ceny. Sociální sítě taky hodně pomáhají – čím víc se o nějakém NFT mluví, tím více lidí je ochotných zaplatit víc. Začátečník by měl sledovat trendy, zapojit se do fór nebo Discord skupin a být v obraze, co se děje v komunitě.

135 slov
1.4 minut čtení
20. 1. 2025
Barbora Daňková
Barbora Daňková