Jaké jsou nejlepší ukazatele pro výběr ETF?
Když přemýšlím o investování do ETF, chci se ujistit, že vyberu ty nejlepší možnosti, které mi přinesou solidní výnosy. Ale co vlastně znamená "nejlepší"? Je to vůbec možné objektivně posoudit? Mám na mysli různé ukazatele, které by mohly být užitečné při rozhodování. Například, je důležité dívat se na náklady spojené s ETF, jako jsou poplatky a expense ratio – čím nižší, tím lepší, že? A co likvidita? Jak moc je důležitá, když chci být schopen rychle prodat nebo koupit akcie? A co diverzifikace portfolia? Jak moc různorodé by mělo ETF být, aby to mělo smysl? Zajímá mě také výkonnost v minulosti – to je dobrý ukazatel pro budoucí úspěch nebo ne? Je třeba brát v úvahu i faktory jako volatilita a riziko? A jak je to s reputací poskytovatele ETF? Věřím, že i to hraje roli. Jak vlastně zjistit, jestli je dané ETF dobře řízené a má solidní historické výsledky? A co třeba sledování trendů na trhu – jak moc by to mělo ovlivnit můj výběr ETF? Co si o tom myslíte? Jaké další ukazatele byste doporučili při výběru ETF a na co si dát pozor?