Je teď dobrý čas investovat do nemovitostí, nebo raději do akcií?
Nedávno jsem přemýšlel o investicích a narazil jsem na otázku, která mi nedá spát. V současné době, kdy se ekonomika neustále mění a ceny nemovitostí i akcií zažívají různé výkyvy, je opravdu těžké se rozhodnout, kam směřovat své peníze. Přemýšlím, jestli je lepší investovat do nemovitostí, které mohou nabídnout stabilní pasivní příjem a zároveň se zdají jako bezpečnější volba v dlouhodobém horizontu, nebo zda by bylo rozumnější zaměřit se na akcie, které mohou přinést rychlejší zisky, ale samozřejmě s větším rizikem. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy. Jaké jsou vaše zkušenosti? Vidíte v současnosti výhody investování do realit vzhledem k rostoucím úrokovým sazbám a nákladům na bydlení? A co akcie – nemyslíte si, že jsou v současnosti na vzestupu kvůli technologickým inovacím a oživení trhu po pandemii? Existují nějaké konkrétní sektory nebo akcie, které doporučujete? Myslím si, že každý typ investice má své pro a proti, a proto by mě zajímalo, jaké faktory berete v úvahu při rozhodování o těchto investicích. Je pro vás důležitá likvidita, nebo dáváte přednost stabilitě? Jak se díváte na diverzifikaci portfolia mezi tyto dvě možnosti? Díky za všechny vaše názory!