Proč ceny stříbra rostou při krizích?
V poslední době se hodně mluví o investicích do drahých kovů, zejména stříbra. Zajímalo by mě, proč se ceny stříbra zvyšují právě v obdobích ekonomických krizí. Je to jen trend, nebo je za tím něco víc? Jaké faktory ovlivňují růst cen stříbra, když se svět dostává do potíží? Mám pocit, že během krizí lidé hledají bezpečné investice a stříbro by mohlo být jednou z nich. Může to souviset s inflací, přece jen když se ekonomika otřásá, lidé začnou mít strach o své peníze a hledají alternativy, které by měly hodnotu. Přemýšlím také, jestli je to spojené s poptávkou po průmyslovém použití stříbra, protože i v těžkých časech se nějaké sektory pořád snaží udržet výrobu. Jak moc hraje roli psychologický faktor – tedy to, že lidé si v krizích chtějí uchovat hodnotu svých úspor? Napadá mě i otázka, jak moc jsou na tom trhy s nabídkou stříbra v těchto obdobích? Je možné, že v krizi klesá nabídka, což by mohlo rovněž tlačit ceny nahoru? Zkrátka mě zajímá celkový kontext a důvody, proč přesně k tomuto růstu dochází. Kdo má nějaké názory nebo zkušenosti na toto téma?