Charts.cz/Fórum/Jaký je nejlepší způsob, jak začít s investováním do kryptoměn?

Jaký je nejlepší způsob, jak začít s investováním do kryptoměn?

Když přemýšlím o tom, jak se dostat do světa kryptoměn, mám spoustu otázek. Nikdy jsem předtím neinvestoval a mám obavy, kde vlastně začít. Co bych měl udělat jako první krok? Měli byste doporučit nějakou konkrétní platformu nebo burzu pro nákup kryptoměn, která je uživatelsky přívětivá a bezpečná? Jaké kryptoměny jsou v současné době nejperspektivnější pro začátečníky? Mám investovat do Bitcoinu, nebo zkusit něco jiného, jako Ethereum nebo altcoiny? Jaké jsou rizika spojená s investováním do těchto digitálních aktiv? Dále, existují nějaké tipy ohledně sledování trhu a analýzy trendů, které by mi mohly pomoci lépe porozumět tomu, co se děje? A co se týče bezpečnosti – jak bych měl uchovávat své kryptoměny? Je lepší používat online peněženku, nebo raději hardwarovou peněženku? Mohli byste také sdílet nějaké příběhy o vašich vlastních zkušenostech s investováním do kryptoměn? Jaké chyby jste udělali na začátku a co byste doporučili někomu, kdo teprve začíná? Vím, že je to dost otázek, ale chtěl bych se ujistit, že začínám správným způsobem a nevkládám své peníze do něčeho nebezpečného alebo podvodného.

172 slov
1.7 minut čtení
8. 11. 2023
Lenka Brychtová
Lenka Brychtová

Takže investování do kryptoměn, jo? Začít s tím není tak složitý, ale má to svoje. První věc – vyber si dobrou burzu. Já osobně doporučuji Coinbase nebo Binance, protože jsou uživatelsky přívětivý a i bezpečný. Na začátek určitě zvaž Bitcoin, to je taková klasika, ale Ethereum taky vypadá slibně. Altcoiny můžou být rizikovější, ale zas mají potenciál.

Co se týče rizik, tak jak to bývá – ceny skáčou jako na houpačce, takže se připrav na nervy. Sleduj zprávy a analýzy trhu, třeba na CoinMarketCap nebo Twitteru sleduj influencery v kryptosvětě.

Pokud jde o bezpečnost, online peněženky jsou pohodlný, ale pro větší částku bych šel radši do hardwarový peněženky jako Ledger nebo Trezor. Je to sice trochu dražší, ale bezpečnější.

A co se týče chyb? Já na začátku koupil nějaké shitcoiny, co šly hned dolů. Takže radši investuj do něčeho ověřenýho a nezapomínej diversifikovat. Držím palce!

143 slov
1.4 minut čtení
20. 11. 2024
Milan Konečný
Milan Konečný

S investováním do kryptoměn bych začal tím, že se pořádně vzděláš. Někde na internetu najdeš spoustu zdrojů a videí, co to vůbec kryptoměny jsou a jak fungují. Pokud jde o burzy, doporučuju začít třeba na Coinbase nebo Binance, obě jsou relativně jednoduché na používání a mají dobré zabezpečení. Co se týče kryptoměn, Bitcoin je určitě základ, ale Ethereum taky vypadá slibně. Pozor na altcoiny, tam můžeš buď vydělat, nebo hodně prodělat. Rizika jsou vysoká – trh je dost volatilní, takže můžeš snadno ztratit peníze. Sledování trhu? Zkus aplikace jako CoinMarketCap nebo TradingView, tam najdeš různé grafy a analýzy. Ohledně bezpečnosti bych doporučil radši hardwarovou peněženku na uchovávání větších částek, online peněženky jsou fajn pro menší částky, ale hrozí tam hacky. Já jsem udělal chybu, když jsem investoval do něčeho bez pořádného prozkoumání – nauč se to dělat pořádně! Držím palce.

140 slov
1.4 minut čtení
21. 11. 2024
Markéta Hanzlová
Markéta Hanzlová