Charts.cz/Fórum/Jak začít s investováním do kryptoměn, když mám jen málo peněz?

Jak začít s investováním do kryptoměn, když mám jen málo peněz?

Mám trochu peněz, které bych chtěl investovat, ale nevím, jak na to. Zajímají mě kryptoměny, protože slyším, že mají velký potenciál. Jenže se obávám, že když začnu s malým obnosem, tak nebudu mít šanci na nějaký slušný zisk. Jak vůbec začít s investováním do kryptoměn bez toho, abych riskoval všechny své úspory? Je lepší investovat do známějších měn, jako je Bitcoin nebo Ethereum, nebo mám zkusit méně známé altcoiny, které by mohly přinést větší zisky? Jaké platformy jsou pro začátečníka nejlepší a jak se vlastně orientovat ve všech těch burzách a peněženkách? Mám se naučit nějaké techniky obchodování, nebo je lepší jít cestou dlouhodobého držení? A co bezpečnost? Co dělat, když se stane něco špatného a já přijdu o své peníze? Jak mohu ochránit svůj investiční majetek? Opravdu by mě zajímalo, jestli je možné začít investovat i s malými částkami, třeba od pár tisíc korun. A jaké jsou vaše zkušenosti? Jak jste začínali vy a co byste poradili někomu jako já?

161 slov
1.6 minut čtení
25. 12. 2022
Martin Jirásek
Martin Jirásek

Investování do kryptoměn s malým rozpočtem je určitě možné, ale chce to trochu opatrnosti. Pokud máš pár tisíc korun, je lepší začít s nějakou známější měnou jako Bitcoin nebo Ethereum. Ty mají větší stabilitu a je u nich menší riziko než u altcoinů, které můžou mít velký potenciál, ale taky velké ztráty.

Co se týče platforem, tak Binance nebo Coinbase jsou super pro začátečníky. Můžeš si tam snadno koupit kryptoměny a mají decentní uživatelské rozhraní. Důležité je mít peněženku, ideálně hardwarovou, protože to je bezpečnější než držet všechno na burze.

Pokud jde o strategii, můžeš zkusit dlouhodobé držení, což je méně stresující než denní obchodování. Vyhni se emocím a nedávej do krypta všechno, co máš. Měj plán a dodržuj ho.

Bezpečnost je klíčová – používej dvoufázové ověření, pravidelně zálohuj svoje klíče a nikdy nesdílej přihlašovací údaje. A pokud se něco pokazí, tak to prostě nepanikař a uč se z chyb. Mnoho lidí začínalo s malými částkami a postupně se vypracovali.

Začít investovat s malými částkami jde, ale buď opatrný a nevkládej do toho víc peněz, než si můžeš dovolit ztratit. Tak hodně štěstí!

181 slov
1.8 minut čtení
9. 12. 2021
Libor Kořínek
Libor Kořínek

Takže, investování do kryptoměn s malými penězi je určitě možné. Hlavní je si uvědomit, že bys měl investovat jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Zkus začít se známějšími měnami jako Bitcoin nebo Ethereum, protože jsou stabilnější a mají větší komunitu. Méně známé altcoiny můžou mít potenciál, ale taky větší riziko.

Pokud jde o platformy, doporučuju začít na nějaké uživatelsky přívětivé burze jako Coinbase nebo Binance. Ty mají dobrý zákaznický servis a snadno se používají. Ohledně peněženek, ideální je mít kombinaci hot wallet (pro běžné používání) a cold wallet (pro dlouhodobé držení). Tím ochráníš svoje investice lépe.

Co se týče obchodování, pro začátek bych šel spíš cestou dlouhodobého držení. Obchodování vyžaduje znalosti a zkušenosti, což může být v začátku dost obtížné. Nauč se základní techniky, ale nehoň se za rychlými výdělky.

Bezpečnost je důležitá – používej dvoufázové ověření všude, kde to jde, a nikdy nesdílej svoje klíče. Pokud přijdeš o peníze, tak je to smutný, ale stává se to i zkušeným investorům. Zkus si nastavit rozpočet a investuj třeba od pár tisíc korun. Můžeš začít s menším množstvím a postupně přidávat podle toho, jak se budeš cítit jistější.

Každopádně si dej pozor na hype kolem kryptoměn a dělej si vlastní výzkum. Hodně štěstí!

199 slov
2 minut čtení
14. 1. 2025
Jindřich Štefan
Jindřich Štefan