Jaké jsou nejlepší strategie pro investice do půjček?
Rád bych se zeptal, jaké strategie pro investice do půjček byste doporučili? V poslední době se čím dál víc mluví o tom, jak mohou investice do peer-to-peer půjček nebo jiných formátů půjčování přinést zajímavé výnosy. Máte nějaké zkušenosti s tímto typem investic? Jak se vlastně vyhodnocují rizika spojená s půjčkami a na co si dávat pozor při výběru konkrétních projektů? Slyšel jsem, že je dobré diversifikovat, ale jak to udělat efektivně? Měl bych se zaměřit na krátkodobé nebo dlouhodobé půjčky? A co úrokové sazby, na co si dát pozor, abych nepřišel o peníze? Také mě zajímá, jakou částku je rozumné investovat, pokud s tímto způsobem investování teprve začínám. Jaký máte názor na různé platformy, které nabízejí možnost investování do půjček? Je lepší vybrat si jednu platformu a investovat tam, nebo je lepší rozložit investice mezi více míst? Jak je to s daněmi u těchto investic? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady, které by mi mohly pomoci lépe porozumět této oblasti a udělat informovanější rozhodnutí. Děkuji!