Charts.cz/Fórum/Jaké alternativní investice mohu zvážit, když akcie klesají?

Jaké alternativní investice mohu zvážit, když akcie klesají?

V poslední době jsem si všiml, že akciový trh prochází dost velkými turbulencemi a ceny akcií neustále klesají. Zajímalo by mě, jaké alternativní investice vlastně existují, když se situace na burze nevyvíjí zrovna nejlépe. Nechci se spoléhat jen na akcie, protože mám pocit, že je dobré mít nějakou diverzifikaci. Co třeba kryptoměny? Je to rozumná volba v tomto období, nebo bych měl raději zůstat u něčeho stabilnějšího? A co takhle investice do nemovitostí? Jaké jsou možnosti v oblasti pronájmu nebo komerčních prostor? Zajímalo by mě také, jestli mají smysl investice do zlata nebo jiných komodit. Jaké máte zkušenosti s těmito alternativními možnostmi? Měli jste někdo úspěch s investováním do NFT? Je to trend, který má potenciál, nebo se jedná jen o bublinu? Rád bych slyšel názory a tipy od lidí, kteří se v těchto oblastech pohybují. Co byste mi doporučili, abych minimalizoval riziko a zároveň měl šanci na slušný výnos? Děkuju za jakékoli rady!

154 slov
1.5 minut čtení
28. 10. 2024
Olga Švandová
Olga Švandová

Když akcie klesají, je fajn mít nějaký plán B. Kryptoměny jsou hodně volatilní, takže tam je to s rizikem dost nahoru dolů. Zlato a stříbro bývají považovaný za bezpečné přístavy v těžkých časech, takže aspoň něco takového bys mohl zvážit. Nemovitosti jsou taky dobrý nápad – pronájem ti může dávat stabilní příjem a pokud koupíš správně, tak se ti i hodnota nemovitosti může zvednout. Komerční prostory můžou být zajímavé, ale musíš si dát pozor na lokalitu a poptávku. Co se NFT týče, tam bych byl opatrný, protože je to dost spekulativní a trend se může rychle změnit. Takže diverzifikace je klíč, rozložit investice do různých oblastí, aby ses chránil před ztrátami. Hlavně nespěchat a dobře si promyslet každou možnost.

119 slov
1.2 minut čtení
6. 11. 2023
Dana Pernicová
Dana Pernicová

Když akcie klesají, je dobrý nápad podívat se na alternativy. Kryptoměny můžou být zajímavý, ale jsou docela volatilní, takže si dej pozor. Někdo na tom vydělává, ale jiný zase ztrácí. Nemovitosti jsou stabilnější volba, můžeš investovat do pronájmu bytů nebo komerčních prostor – to může generovat slušný pasivní příjem. Zlato a další komodity jako stříbro bývají považovány za bezpečné přístavy v těžkých časech, takže je dobré o nich uvažovat. NFT jsou spíš trend, některý lidi na tom vydělali, ale je to dost riskantní a spíš spekulativní oblast. Celkově bych doporučil rozložit investice mezi víc typů aktiv, abys minimalizoval riziko a měl šanci na solidní výnos.

105 slov
1.1 minut čtení
22. 12. 2023
Renata Švecová
Renata Švecová