Měla bych teď prodat akcie, nebo radši počkat?
Rozhoduju se, jestli bych měla teď prodat své akcie, nebo jestli by bylo rozumnější počkat. Vím, že trhy jsou teď dost volatilní a různé zprávy o ekonomice mě neustále nutí přemýšlet o tom, co by mohlo být nejlepší krok. Četla jsem spoustu názorů od různých investorů a každý má jiný pohled. Na jedné straně slyším, že teď je ideální čas na prodej, protože akcie dosáhly vrcholu a může přijít pokles. Na druhé straně mi někdo říká, že bych měla být trpělivá a akcie si nechat, protože dlouhodobé investice se obvykle vyplácí. Jak poznat, kdy je ten správný čas? Mám sledovat grafy a trendy, nebo se řídit intuicí? Co když prodám a pak akcie ještě porostou? Nebo naopak, co když je nechám a ztratím tím peníze? Mám nějaké konkrétní akcie, které mě zajímají, ale nejsem si jistá jejich budoucností. Jak vlastně funguje rozhodování v takových situacích? Jaké faktory bych měla zvážit? Je lepší řídit se emocemi nebo spíš analýzou trhu? Ráda bych věděla, jak to vidíte vy a co byste mi doporučili udělat.