Charts.cz/Fórum/DeFi vs tradiční akcie: Kde je větší potenciál zisku?

DeFi vs tradiční akcie: Kde je větší potenciál zisku?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co si myslíte o investicích do DeFi a tradičních akcií. Před nějakou dobou jsem začal slyšet hodně o decentralizovaných financích a všech těch novinkách kolem kryptoměn. Vypadá to, že to má obrovský potenciál a že zisky mohou být mnohem vyšší než u klasických akcií. Na druhou stranu, tradice a stabilita akciového trhu mě také láká, protože mají za sebou dlouhou historii a spoustu lidí na nich vydělalo. Jaké jsou vaše názory? Myslíte si, že DeFi je budoucností investic, nebo je lepší držet se ověřených akcií? Co byste doporučili někomu, kdo se snaží maximalizovat své zisky? Jaké jsou konkrétní příležitosti v oblasti DeFi, které by stály za zkoušku? A co třeba rizika? Jak si mám vybrat mezi těmito možnostmi, když chci investovat rozumně a s vidinou vyšších výnosů? Můžete mi poradit s tímto rozhodováním?

139 slov
1.4 minut čtení
20. 10. 2021
Martina Charvátová
Martina Charvátová

No, to je těžký. DeFi má fakt obrovský potenciál, to se musí nechat. Můžeš tam dosáhnout vysokých výnosů třeba přes staking nebo yield farming. Ale na druhou stranu, je to hrozně volatilní a riziko ztráty je mnohem větší než u akcií. Akcie mají nějakou historii a stabilitu, víc lidí na nich vydělalo v dlouhém horizontu.

Pokud chceš maximalizovat zisky, můžeš zkusit kombinaci obojího – část v akcích a část v DeFi. Příležitosti v DeFi by mohly být například nové projekty na platformách jako Uniswap nebo Aave. Ale dávej si pozor na podvody a rug pulls, to se ve světě kryptoměn stává dost často.

Myslím, že pokud jsi opatrnej a naučíš se aspoň základy, tak můžeš v DeFi najít dobrý příležitosti, ale určitě investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Spíš bych doporučil začít s menší částkou a sledovat trh.

139 slov
1.4 minut čtení
9. 7. 2024
Václav Kratochvíl
Václav Kratochvíl

Hele, je to dost těžký rozhodování. DeFi má určitě obrovský potenciál, můžeš tam najít skvělý výnosy přes yield farming nebo liquidity mining, ale je to taky mega risk. Všechno je tam nový a spousta projektů může být podvod, takže se musíš mít na pozoru. Na druhou stranu, akcie jsou stabilnější, mají historii a většina z nich platí dividendy, což je super pro pasivní příjem.

Osobně bych to viděl tak, že pokud chceš hodně riskovat a máš čas na to sledovat trh, tak DeFi může být fajn. Ale pokud si radši v klidu spíš investuješ do něčeho ověřenýho, akcie budou lepší volba. Zkus třeba mix – část do DeFi a část do akcií. Rizika jsou prostě všude, takže je dobrý mít diverzifikaci. A co se týče konkrétních příležitostí v DeFi, zkus se podívat na projekty jako Uniswap nebo Aave, ale fakt si dej bacha na to, co děláš.

147 slov
1.5 minut čtení
28. 1. 2025
Lucie Kafková
Lucie Kafková