Jak zjistit, jestli je DeFi platforma bezpečná?
Zajímá mě, jak vlastně poznat, jestli je nějaká DeFi platforma opravdu bezpečná. Dneska se na trhu pohybuje tolik různých protokolů a aplikací, že je těžké se v tom vyznat. Mám pocit, že většina lidí, co do toho jde, má jenom základní informace a spoustu z nás to láká kvůli úrokům nebo různým možnostem, které DeFi nabízí. Ale co když je to všechno jenom past? Jak poznat, že platforma má dobrou reputaci? Je dobré se podívat na to, kdo ji vyvinul, nebo jaký má tým za sebou? A co audit smart kontraktů? O tom jsem slyšel, že by to měly mít všechny seriózní projekty. Jak moc je to důležité a kde vůbec zjistit, jestli byl projekt auditovaný? Je dobré koukat na to, kolik lidí platformu používá a jaké má hodnocení na různých fórech? Nebo je lepší si přečíst nějaké recenze od odborníků? Co když najdu nějaké negativní názory? Měl bych se bát nebo to brát s rezervou? A co likvidita platformy? Je nějaký způsob, jak zjistit, jestli je dostatečně likvidní a jestli mi moje peníze neuvízne v nějakém trapném projektu? Zkrátka hledám tipy a rady, jak se rozhodnout, když chci investovat do něčeho jako DeFi bez toho, abych přišel o své úspory. Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl sledovat?