Charts.cz/Fórum/Měly by být dluhopisy i v mém portfoliu, když investuji do akcií a kryptoměn?

Měly by být dluhopisy i v mém portfoliu, když investuji do akcií a kryptoměn?

Zvažuji, jestli bych měl zahrnout do svého investičního portfolia dluhopisy, přestože už teď investuji do akcií a kryptoměn. Mám pocit, že akcie a kryptoměny jsou super atraktivní, ale zároveň mi vrtá hlavou, jestli by mi nějaké dluhopisy mohly pomoci vyvážit riziko. Vždycky jsem slyšel, že diverzifikace je důležitá, ale kolik toho vlastně platí v dnešní dynamické době? Když se podívám na trh s kryptoměnami, tak tam je obrovská volatilita, která mě dost láká, ale zároveň se bojím těch velkých výkyvů. A tak si říkám, jestli mi dluhopisy mohou poskytnout nějakou stabilitu nebo bezpečný přístav, když vše ostatní kolísá. Měli byste i vy doporučit alespoň něco malého z dluhopisů do portfolia, nebo to úplně postrádá smysl? Jak vlastně fungují v porovnání s akciemi a kryptoměnami? Nebo je možná lepší zaměřit se jen na tyto dvě oblasti a dluhopisy nechat stranou? Četl jsem různé názory a každý má jiný pohled na věc. Jak to vidíte vy? Jak byste přistupovali k situaci jako je ta moje?

163 slov
1.6 minut čtení
19. 9. 2024
Zdeněk Bezděk
Zdeněk Bezděk

Myslím, že bys měl zvážit dluhopisy do portfolia. Akcie a kryptoměny jsou super, ale jak říkáš, ta volatilita je obrovská. Dluhopisy ti můžou dodat nějakou stabilitu, i když jejich výnosy nejsou tak atraktivní. V dnešní době je diverzifikace fakt důležitá, protože nikdy nevíš, co se stane na trhu. Když akcie klesnou nebo kryptoměny spadnou, dluhopisy ti můžou poskytnout nějakou ochranu. I malá část dluhopisů může vyvážit celkové riziko tvého portfolia. Takže jo, zkuste to aspoň trošku, není to špatný nápad.

80 slov
0.8 minut čtení
28. 3. 2024
Elena Tomanová
Elena Tomanová

Takže, dluhopisy v portfoliu? No, já bych řekl, že to dává smysl. Akcie a kryptoměny jsou super atraktivní, ale jak už jsi zmínil, ta volatilita je fakt šílená. Když investuješ do dluhopisů, tak většinou dostaneš stabilní výnos a to ti může pomoct vyvážit to riziko, co máš s těma akciema a krypto. V době, kdy trhy skáčou nahoru a dolů, je fajn mít něco, co ti alespoň trochu stabilizuje celkovou hodnotu portfolia. Vždycky se říká, že diverzifikace je král a to platí i teď. I malé procento dluhopisů může udělat velký rozdíl v tom, jak tvoje portfolio reaguje na tržní výkyvy. Takže klidně zvaž zařadit pár dluhopisů – nemusí to být hned majorita tvého portfolia, ale určitě ti můžou poskytnout ten bezpečný přístav v bouřlivých vodách trhu.

127 slov
1.3 minut čtení
20. 12. 2023
Monika Růžičková
Monika Růžičková