Jaké nové technologie mohou ovlivnit akciový trh v příštím roce?
Zajímalo by mě, jaké nové technologie by podle vás mohly mít zásadní dopad na akciový trh v příštím roce. Je jasné, že technologie se vyvíjejí rychlým tempem a já si myslím, že některé novinky by mohly přinést zajímavé příležitosti pro investory. Mám na mysli třeba umělou inteligenci, která rok od roku nabývá na síle a mohla by přetvářet způsob, jakým obchodujeme a analyzujeme trhy. Jaké konkrétní aplikace AI byste viděli jako potenciální game-changery pro akcie? Dále tu máme blockchain a jeho rozšíření i mimo kryptoměny – myslíte, že by to mohlo změnit způsob, jakým fungují firmy na burze? A co IoT (internet věcí) nebo 5G – jak mohou tyto technologie ovlivnit výkonnost firem nebo celých sektorů? Také bych se chtěl zeptat, jestli jste si někdo všiml trendu digitalizace a automatizace v různých oblastech a jaký dopad by to mohlo mít na investice. Zaujalo mě také téma ekologických technologií a udržitelného rozvoje – může se stát, že společnosti zaměřené na zelené technologie budou mít větší šanci uspět na burze? Jak vidíte budoucnost akciového trhu s ohledem na tyto technologie? Rád bych slyšel názory a tipy od ostatních, co si myslíte o tom, co nás čeká v oblasti investic díky novým technologiím.