Charts.cz/Fórum/Jaké akcie kupovat, když trh neustále kolísá?

Jaké akcie kupovat, když trh neustále kolísá?

Zdravím všechny investory a nadšence do financí, chtěl bych se zeptat na jednu věc, která mě poslední dobou trápí. Jak se vlastně orientovat v akciovém trhu, když se zdá, že je všechno jako na houpačce? Mám na mysli to, že trh se neustále hýbe, jednou je všechno v plusu a za chvilku už zase padají ceny dolů. Jaké akcie byste doporučili kupovat v takovém nestabilním prostředí? Existují nějaké specifické sektory nebo firmy, které mají tendenci lépe odolávat těmto výkyvům? Mám strach, že pokud investuji do špatných akcií, můžu přijít o peníze. Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké tipy na to, jak minimalizovat riziko při investování v takto turbulentních časech. Je lepší investovat do modrých chipů, nebo třeba do nějakých méně známých společností s potenciálem růstu? A co říkáte na dividendové akcie? Myslíte si, že jsou dobrou volbou v období tržních turbulencí? Jak si udržet klidnou hlavu a nekupovat akcie ve strachu během propadů? Předem díky za všechny rady a tipy!

161 slov
1.6 minut čtení
14. 12. 2024
Patrik Pražák
Patrik Pražák

Když trh lítá nahoru dolu, je dobrý zaměřit se na stabilní akcie, třeba ty modré chipy. Tyhle firmy mají většinou solidní záznam, i když se trh hýbe, tak obvykle vydrží. A pokud hledáš něco s potenciálem, tak se dívej po sektorech jako zdravotnictví nebo technologie – tam je často větší šance na růst. Dividendy jsou taky fajn volba, protože i když cena akcií klesá, tak ti aspoň nějaké peníze přistávají na účtu. Co se týče risku, diverzifikace – neinvestovat všechno do jedné akcie – to je základ. A hlavně klid, nesmíš panikařit při každém propadu. Lepší je mít strategii a dodržovat ji, než kupovat akcie ve strachu. Hlavně si věř a dělej to s rozmyslem.

115 slov
1.2 minut čtení
23. 11. 2024
Jindřiška Sládková
Jindřiška Sládková

Pokud se trh neustále hýbe, můžeš zkusit investovat do takzvaných modrých chipů, což jsou stabilní a zavedené firmy. Ty mají tendenci odolávat výkyvům lépe než menší společnosti. Navíc zkus dividendové akcie, protože ti přináší pravidelný příjem a mohou ti pomoct udržet klid v turbulentních časech. Můžeš také sledovat sektory jako zdravotnictví nebo spotřební zboží, ty často méně reagují na ekonomické výkyvy. Zároveň je dobré diversifikovat svůj portfolia, aby ses vyhnul velkým ztrátám. A nezapomeň, že je důležité investovat s rozumem a nepanikařit při poklesech, to nikdy nepomůže. Drž se svého plánu a nenech se strhnout emocemi.

96 slov
1 minut čtení
20. 1. 2025
Milena Šebestová
Milena Šebestová