Jak poznat, jestli mám koupit altcoiny nebo Bitcoin?
Už nějakou dobu sleduji svět kryptoměn a přemýšlím, že bych investoval, ale pořád si nejsem jistý, co je pro mě nejlepší volba. Všichni víme, že Bitcoin je taková klasika a má hodně fanoušků, ale co když je to jen taková stará škola a existují i jiné možnosti? Altcoiny se šíří jako lavina a mnozí říkají, že mají obrovský potenciál. Jenže jak poznat, jestli má smysl investovat do těchto alternativních mincí nebo zůstat u Bitcoinu? Jaké faktory bych měl zvážit? Je lepší mít portfolio zaměřené primárně na Bitcoin, nebo se riskantně pustit do altcoinů? Mám se orientovat na konkrétní projekty nebo na tržní trendy? A co bezpečnost? Vím, že Bitcoin je považován za bezpečný přístav, ale jak to je s altcoiny – jsou také spolehlivé, nebo jsou to jen bubliny čekající na prasknutí? Jak by se daly porovnat výnosy z investice do Bitcoinu oproti altcoinům v dlouhodobém horizontu? A co volatilita? Jsou altcoiny opravdu tak nestabilní jako se tvrdí, nebo je tu nějaká strategie, jak to zvládnout? Vím, že každý má jinou strategii a preference, ale rád bych slyšel názory ostatních. Jak se rozhodujete vy? Máte nějaké tipy nebo doporučení, které by mi mohly pomoci udělat rozhodnutí? Váhám mezi tím, zda jít all-in do Bitcoinu nebo zkusit rozložit riziko s několika altcoiny. Co říkáte?