Proč bych se měl zaměřit na blockchain místo investování do konkrétních kryptoměn?
Zajímá mě, proč bych měl spíše investovat do technologie blockchain než do jednotlivých kryptoměn. Mám pocit, že se všude mluví o bitcoinech a ethereu, ale nedokážu úplně pochopit, jakou hodnotu má samotná technologie za nimi. Je blockchain něco jako základní kámen pro celou tu kryptoměnovou revoluci? Co vlastně ten blockchain dělá lépe než tradiční systémy, které už známe? Mělo by to pro mě smysl, když chci do něčeho investovat? Nebo je to jen další módní trend, který brzy vyprchá? Jaké jsou hlavní výhody investování do blockchainových projektů v porovnání s nákupem a držbou konkrétních mincí? A co třeba rizika? Je blockchain bezpečnější investice než například spekulace na růst ceny nějaké té jedné kryptoměny? Zajímalo by mě také, jaké příležitosti v oblasti blockchainu existují mimo samotné kryptoměny, třeba ve sféře NFT nebo decentralizovaného financování. Co všechno bych měl zvážit, abych se mohl správně rozhodnout, zda se více soustředit na blockchain jako technologii nebo na konkrétní digitální aktiva?