Jak zjistit, jestli je nová kryptoměna důvěryhodná?
Když se člověk rozhodne investovat do kryptoměn, často narazí na množství nových projektů, které slibují velké zisky. Jenže jak poznat, co je jen další podvod a co má skutečně potenciál? Co všechno bych měl zvážit, když mě osloví nějaká nová kryptoměna? Je důležité se podívat na tým, který za projektem stojí. Jak zjistit, kdo jsou lidé v pozadí a zda mají zkušenosti v oboru? Mělo by mi záležet na tom, jestli mají veřejně dostupné profily na sociálních sítích nebo na LinkedInu? Další věc je, jaký je hlavní cíl té kryptoměny. Zda má nějaký reálný problém řešit nebo se jedná pouze o spekulativní aktivum. Jak poznám rozdíl mezi solidním projektem a něčím, co je jen nafouknutá bublina? Neměli bychom zapomínat ani na to, jaký mají plán rozvoje a zda pravidelně sdílejí aktualizace s komunitou. Jak moc je transparentní jejich komunikace? A co whitepaper? Je dobré si ho přečíst, ale co když tam nic moc není? Jak rozeznat nezbytné informace od marketingových žvástů? A co komunity kolem kryptoměny? Je uživatelů hodně nebo jde o malou skupinu lidí bez zapojení? Jak moc aktivní jsou na fórech a sociálních sítích? To všechno jsou otázky, které mi vrtají hlavou. Vím, že investice do kryptoměn jsou riskantní a chtěl bych se ujistit, že moje peníze jdou do něčeho skutečně hodnotného. Kde hledat recenze nebo názory od dalších investorů? Existují nějaké spolehlivé zdroje informací nebo fóra, kde se scházejí lidé a sdílí své zkušenosti? Myslíte si, že je lepší počkat na nějaké ověření od expertů, nebo se do toho vrhnout hned a doufat v to nejlepší? Jak jsem řekl, chci být opatrný a nechci naletět na něco neprověřeného. Děkuji za rady!