Je lepší investovat do stablecoinů, abych se vyhnul výkyvům?
Zajímalo by mě, jestli je rozumné investovat do stablecoinů, když chci ochránit své peníze před velkými výkyvy na trhu. V poslední době jsem hodně slyšel o tom, jak jsou kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum velmi volatilní a jejich ceny mohou skákat nahoru a dolů během pár hodin. To mě docela děsí, protože nechci přijít o peníze, které jsem si horko těžko ušetřil. Myslím, že stablecoiny by mohly být nejlepší volbou, protože jejich hodnota je obvykle spojena s nějakou stabilnější měnou, jako je dolar nebo euro, což by mohlo znamenat menší riziko. Ale není mi úplně jasné, jestli je to opravdu tak jednoduché a jestli to má smysl. Má někdo zkušenosti s investováním do stablecoinů? Jaké jsou výhody a nevýhody? Mohu se na ně spolehnout jako na bezpečné útočiště v porovnání s jinými kryptoměnami? A co vlastně říkáte na to, že se člověk snaží vyhnout volatility tímto způsobem? Dává to smysl nebo je to jen další způsob, jak se dostat do pasti? Opravdu bych ocenil názory lidí, kteří už do toho šli a vědí víc. Děkuji!